Mercedes'in sportif yan kuruluşu AMG'nin modifikasyonlarına sahip elektrikli otomobiller zaten mevcut, ancak bunlar normal modellerin sadece biraz daha dinamik ve daha kaliteli versiyonları. Bir rapora göre, daha önce güçlü yanmalı motorlu spor otomobilleriyle tanınan marka, şu anda ilk bağımsız tamamen elektrikli otomobili üzerinde çalışıyor.

Mercedes, 2025 yılından itibaren elektrikli otomobilleri yeni platformlarla pazara sunacak. Bunlardan biri de AMG'nin gereksinimlerine özel olarak tasarlanan AMG.EA mimarisi. InsideEVs , şimdi ilk kez bir Erlkönig'in bu temelde fotoğraflandığını yazıyor .

Rapora göre yeni model dahili olarak C295 kısaltmasıyla anılacak. Üretim versiyonu Mercedes-AMG GT4 olarak adlandırılabilir. Otomobil , Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+ gibi normal bir Mercedes aracının yalnızca spor versiyonu değil, ilk “gerçek” AMG elektrikli modeli olacak .

Rapora göre, fotoğraflanan araba hala EQE'nin gövdesine sahip olduğundan, casus görüntüler yaklaşmakta olan AMG elektrikli otomobile işaret etmiyor. Üretim modeli önemli ölçüde farklı görünmelidir. Alçakta oturacağı ve kalın lastiklerle çalışacağı zaten belli. Oranlar ve boyutlar büyük ölçüde aynı kalacak ve elektrikli AMG bu nedenle neredeyse beş metre uzunluğunda olacak.

Elektrikli AMG'nin tasarımına ilişkin henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında Mercedes, Swabians'a göre markanın elektrikli geleceğine dair bir fikir veren Vision AMG'yi tanıttı. Dört kapılı coupé'nin kabuğunun altında, AMG tarafından Affalterbach'ta tamamen elektrikli yüksek performanslı araçlar için geliştirilen AMG.EA platformu yer alıyor.

Sürüş konusunda mevcut rapor, dört kapılı coupé'nin iki veya üç motordan gelen 745 kW'a (1013 hp) kadar güce sahip olması gerektiğini belirtiyor. Karşılaştırma için: Mercedes EQE'nin AMG modifikasyonlarına sahip sportif üst versiyonu 505 kW (687 hp) çekiş gücüne sahiptir.

O zamanın marka patronu Philipp Schiemer, mayıs ayında AMG'nin kendi elektrikli otomobil platformu hakkında , bunun özellikle performanslı bir elektrikli otomobilin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandığını söylemişti. Burada ağırlık merkezinin düşük olması, sağlamlık ve optimum paketleme gibi noktalar önemli rol oynadı. Yüksek sürüş dinamiklerini yüksek verimlilikle birleştirmek için elektrik motorları ve bataryalar gibi kendi teknik yollarını da izleyecekler.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!