2007 yılında Amerika'da kurulan otomobil markası Lucid, elektrikli araba modelleri alanında da varlık göstermeye başladı. Basın organlarında çıkan tek şarj ile 1000km gibi menzil rekorları haberler ile de adını şimdiden hafızalara kazıyor.

Amerika'da TESLA'nın en yakın rakiplerinden olan Lucid Motors son olarak Birleşik Arap Emirliklerinden 1 Milyar Dolar yatırım almayı başardı. Bu kaynak ile firmanın gelecek dönemde TESLA'yı geçebileceği bile konuşuluyor.

Lucid Elektrikli Araba Modelleri

Lucid Motors, her bütçeye uygun elektrikli arabalar üretmeye devam ediyor. En uzun menzilli modellerinden ucuz modellere kadar markayı tüm Dünya'ya yaymak istiyor. Peki bu modeller ve özellikleri neler?

1. En Ucuz Lucid Elektrikli Araba Modeli - Lucid Air Pure RWD

Lucid markasının en ucuz ve en küçük bataryaya sahip olan elektrikli otomobili Air Pure RWD aslında diğer markalara göre çokta ucuz değil.

Lucid Air Pure RWD fiyatı 77 bin dolar. Fakat diğer Lucid modellerine baktığımızda fiyat olarak 200 bin doları gören otomobiller de mevcut. Bu kıyaslamada en ucuz olduğu doğru :)

Menzil: 660 km
0'dan 100 km/s hıza : 4.5 saniye
Elektrik motoru: 436 beygir

en ucuz lucid elektrikli araba modeli

 

2. En Uzun Menzilli Lucid Elektrikli Araba Modeli - Lucid Air Grand Touring

Lucid Air Grand Touring , Lucid markasının şuan satılan en pahalı ve en uzun menzile sahip elektrikli araba modelidir. Şuan satış fiyatı 165.000 Euro ile 200.000 Euro arasında değişmektedir. (Pil büyüklüğüne göre). Ayrıca NCAP güvenlik testlerinden yüksek bir oran ile 5 yıldız almayı da başarmış bir elektrikli araba modelidir.

Menzil: 960 km
0'dan 100 km/s hıza : 3.2 saniye
Elektrik motoru: 597 beygir

en uzun menzile sahip lucid

Lucid otomobil markasının bu modeller haricinde farklı pil paketleri bulunan dört ayrı modelide bulunmaktadır. Tüm Lucid Modelleri için.

Birleşik Arap Emirliklerinde Fabrika Açıldı

Birleşik Arap Emirliklerinden gelen yatırım sonrası lüks elektrikli otomobil üreticisi olan Lucid , Arabistan'da fabrika ilk elektrikli araba fabrikasını açtı. Buradaki tesiste ilk yıl 5000 adet elektrikli araba modeli üretmeyi hedeflerken. On yılın sonuna doğru bu sayıyı 155.000 adete çıkarmak istiyor.Fabrika terciinde neden bu bölgenin seçildiği zaten yatırım miktarından açıkça belli oluyor.

Borsa'da Durumlar Kötü

Şuan Amerikan borsasında 9 dolardan arz olan hisse adet fiyatı 4,30 dolar ile işlem görmeye devam eden otomobil markası. Gelecek 10 yıl içinde Tesla'nın en büyük rakibi olmayı hedefliyor. Bir dönem hisse fiyatı 50 dolarları görse de şuan hisse en dip seviyesinde ilerlemeye devam ediyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!