Elektrikli araçlar, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ulaşım alternatifi olarak giderek popülerlik kazanmaktadır. Bu araçların performansı, özellikle "Elektrikli Araba Kaç Km Gider?" sorusuyla ilgili merak konusu olmaktadır. Bu makalede, Almanya'da yaşanan ilginç bir hikayeden yola çıkarak elektrikli araçların kilometre sınırlarını inceleyeceğiz.

2012 yılında piyasaya sürülen Tesla Model S, Tesla'nın geniş çaplı üretilen ilk modeli olma özelliği taşıyor. Uzun süreli kullanımıyla dikkat çeken bir Tesla sahibi, aracıyla tam 1.9 milyon kilometreyi aşarak olağanüstü bir başarıya imza atmış durumda.

Hansjörg von Gemmingen-Hornberg isimli bu kullanıcı, Tesla Model S'i ile 2019 yılında 1 milyon kilometreyi geçmiş ve Elon Musk tarafından tebrik edilmişti. O günden bu yana aracını kullanmaya devam eden Gemmingen-Hornberg, şimdi de 1.9 milyon kilometreye ulaşarak dikkatleri üzerine çekti.

Gemmingen-Hornberg, daha önce Tesla Roadster kullanmış ve o zamanki altyapı eksikliğine rağmen 640 bin km yol katetmeyi başarmıştı. 2014 yılında ise şuanki rekor kırdığı araç olan Tesla Model S'i 30 bin km'deyken satın aldı. Ancak bu kilometreyi başarmak kolay olmadı. Erken dönem Tesla Model S'lerde arka motor problemi olduğu biliniyor ve Gemmingen-Hornberg'in Model S'i de bu sorundan muzdarip oldu. Arka motor tam 13 kere değişmiş, çoğu ikinci el ve yenilenmiş ürünlerden oluşan değişimler, Tesla'nın gerçek problemi bulamaması ve motorları düzgün şekilde tamir edememesinden kaynaklanmış. Bazı motorlar çabuk bozulurken, bazıları garanti kapsamında değiştirilmiş, bazıları ise garantiye girmemiş.

Bataryalar ise motordan daha iyi performans göstermiş. Araç şu anda dördüncü batarya paketiyle yol alıyor ve her biri başına 580 bin kilometre yapılmış gibi görünüyor. Gemmingen-Hornberg, şu anki bataryasıyla 150 bin km yapmış durumda ve kapasitede sadece %8'lik bir azalma yaşanmış. Bir önceki bataryayı ise menzil 260 km'ye düştüğü için değiştirmiş. Gemmingen-Hornberg, bataryaları %20'nin altına düşürmeden şarj ettiğini ve mümkün olduğunca bataryayı tam doldurmadığını belirtiyor. Memnuniyetini dile getiren kullanıcı, 1966 model Volvo P1800 ile yapılan 5.23 milyon kilometrelik yol rekorunu kırmak istediğini söylüyor. Elektrikli araçlar, uzun ömürlü bataryaları ve sürekli gelişen teknolojileriyle geleceğin sürüş deneyimine dair heyecan verici bir potansiyel sunmaya devam ediyor.

 

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!