"Dual motor" terimi nedir?, Elektrikli araçlarda kullanılan bir terimdir ve aracın iki elektrik motoru içerdiği demektir. Bu durum genellikle bir elektrikli aracın her iki aksında da bir motorun bulunduğunu bizlere anlatmaktadır. Tek motora nazaran, aracın daha iyi performans, çekiş gücü ve sürüş stabilitesi oluşmasını sağlar.

Polestar Single Motor ve Dual Motor Kıyasalaması

Özellikle elektrikli araçlarda, çoğu zaman aracın her bir tekerleğe ayrı ayrı güç sağlanması, daha iyi çekiş kontrolü ve performans elde etmeye yardımcı olabilir. Birçok elektrikli araç üreticisi, çift motorlu (dual motor) modeller sunarak kullanıcılara daha fazla güç ve performans seçeneği sunmaktadır. Bu modeller genellikle "AWD" (All-Wheel Drive - Tüm Çekiş) veya "4WD" (Four-Wheel Drive - Dört Çeker) olarak adlandırılır çünkü her iki aksa da güç sağlarlar, bu da aracın hem ön hem de arka tekerlekleri üzerinde çekiş gücüne sahip olmasını sağlar.

Aslında dual motor dört çekişli benzin araç gibi düşünebiliriz. Güç ve performans isterseniz dört çekişli içten yanmalı araç alırsınız. Bu aracın elektrikli çalışan motoruna sahip olmak isterseniz ise dual motor tercih etmeniz gerekmektedir. Single motor ise elektrikli otomobilin tek bir elektrikli motora sahip olduğunu bizlere göstermektedir.

Single motor sadece ön çekişli otomobil demektir. Dual motor demek ise hem ön çekiş hemde arkadan itiş gücünü bizlere anlatmaktadır. bu motor yapısına sahip birçok araç bulunmaktadır. Bu araçlar sadece bir elektrikli aksana sahip araçlara göre hızlanma ve performans verileri daha da yüksektir.

Tesla dual motor veya Polestar markasının bu seçenekte otomobiller vardır. Fiyat olarak da single motora göre arada farklar oluşmaktadır. Kullanıcı bütçesine göre otomobili seçebilmektedir. Hız ve serilik tutkunları dual motor tercih ederken bütçesinde dikkat etmek isteyenler ise single motor tercihinde bulunmaktadır.

Dual Motor Nedir?

Dual motor elektirkli otomobilin fazladan bir çekiş gücüne sahip olması demektedir. Bu da aracınızı daha güçlü ve seri yapmaktadır. Bu otomobiller diğer araçlara göre daha avantajlı konumda yer alırken ücretleride arada fark yaratabilmektedir.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!