Çin merkezli otomotiv üreticisi Hozon Auto'nun çatısı altında faaliyet gösteren Neta markası, Avrupa'da ilk olarak Türkiye pazarına giriş yapıyor. Bu yeni girişimin arkasında, Gürses Grup çatısı altındaki mobilite şirketi GRS Automobility ve distribütörlüğünü üstlenen isim Vedat Uygun bulunuyor.

Otomotiv sektörünün tanınmış ismi Vedat Uygun, GRS Automobility'nin kaptan koltuğunda yer alıyor. Daha önceki kariyerinde Volkswagen Ticari Araç ve Binek Araç Genel Müdürlükleri gibi önemli görevleri üstlenmiş olan Uygun, şimdi 21 yıllık profesyonel geçmişine Neta markasıyla yeni bir sayfa ekliyor.

Neta markası, Türkiye'de ilk olarak yüzde 100 elektrikli C-SUV segmentinde yer alacak olan Neta U modeli ile tanıtılacak. Vedat Uygun, şirketin hedeflerini "Mobilite kavramını uçtan uca yenilikçi çözümlerle ele alarak, ülkemiz otomotiv pazarını daha dinamik hale getirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde açıklıyor. Ayrıca, Neta ile birlikte Hollandalı mikromobilite markası Carver'ı da Türkiye'ye getirerek pazarda kendilerine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyorlar.

2023 Sonunda Türkiye ile Buluşacak: Neta U

Neta'nın ilk modeli olan Neta U, Türk tüketicisiyle Aralık ayında buluşacak. 150 kW gücündeki bu elektrikli otomobil, şehir içi 420 kilometre sürüş menzili sunarken, CATL imzalı bataryaları sayesinde hızlı şarj olabilme özelliğine sahip. İlk modelden sonra 2024 yılında Neta GT ve Neta AYA'nın satışa sunulması planlanıyor.

2024 ve Sonrasında Beklenen Modeller

Vedat Uygun'un verdiği bilgiye göre, Neta GT 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.7 saniyede çıkabiliyor ve 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak. Aynı dönemde Neta AYA ise B segment SUV sınıfında yer alacak. Çinli markanın elektrikli sedan modeli Neta S ise 2025 yılında piyasaya sürülecek.

Yatırım ve Genişleme Hedefleri

Vedat Uygun, şirketin hedeflerini "İlk iki showroom'un İstanbul'da olacağını belirterek, 2024'te 12-13 adet showrooma ulaşmayı istiyoruz. Ayrıca, satış sonrası servis hizmetleri için Bosch Car Service ile anlaştık ve önümüzdeki yıl ayda 400 adede yakın otomobil satmayı hedefliyoruz" şeklinde özetliyor.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!