Uluslararası Yılın Kamyonu ödüllerinde tarihi bir an yaşandı! Kökleri 1977'ye kadar uzanan bu prestijli ödül, ilk kez seri üretimdeki bir elektrikli kamyonu ödüllendirdi. Bu yılın IToY ödülünde dikkat çeken bir diğer önemli husus ise, son listede yer alan beş aracın dördünün, 0 emisyonlu bataryalı elektrikli kamyon modelleri olmasıydı. AB'de Bataryalı Elektrikli Araçlar (BEV) için uygun bir ekosistem henüz tam anlamıyla kurulmamış olsa da, taşımacılık sektöründeki elektrikli araç geçişi ivme kazandıkça, bu zorunlu ekosistem için çalışmaların artması bekleniyor.

IToY jürisini en çok etkileyen özellik, Volvo FH Electric'in I-Shift şanzıman ile birleştirilen, 330 kW veya 490 kW sürekli güce sahip, iki veya üç elektrik motoru temel alan yüksek verimlilik ve elektrikli güç aktarma performansı oldu. Ayrıca, jüri, aracın kesintisiz hızlanma, sessiz çalışma ve titreşimsiz taşıma özelliklerini değerlendirerek bu sonuca ulaştı.

Volvo FH Electric'in bölgesel kargo taşımacılığındaki esnekliği, jürinin dikkatini çeken bir diğer özellikti. Çekiciler ve kamyonlar için geniş aks konfigürasyonları, dört farklı kabin boyutu, taşıma görevi gereksinimlerine göre modüler batarya paketi yelpazesi gibi özellikler de jürinin tercihinde öne çıktı.

Uluslararası Yılın Kamyonu Jüri Başkanı Gianenrico Griffini, jürinin kararını şu sözlerle özetledi: "Volvo FH Electric'in piyasaya sürülmesiyle, Volvo Trucks, çeşitli taşıma operasyonlarına uygun, son teknoloji bir BEV serisi sunarak enerji geçişinin günümüz zorlu iş ortamında güç kazandığının bir kanıtını ortaya koydu."

Volvo Trucks'ın Türkiye pazarında sunulan beş farklı elektrikli modeli arasında öne çıkanlar şunlardır:

  1. Volvo FH Electric: Ulusal ve uluslararası taşımacılık için geliştirilen, sessiz ve 0 emisyonlu ağır yük kamyonu. Volvo FH Electric, 30. yaşını kutlayan Volvo FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak öne çıkıyor.

  2. Volvo FM Electric: Bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık için çevreci, sessiz ve ekonomik bir çözüm sunan, işlevsel ve geniş görüş açısına sahip bir model.

  3. Volvo FMX Electric: Kentsel inşaat projeleri, maden vb. projeler için 0 emisyonlu, sessiz, güçlü ve güvenli bir iş kamyonu olarak hizmet veren bir model.

  4. Volvo FL/FE Electric: Esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti gerektiren şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarına yönelik güvenli ve çevreci çözümler sunan modeller.

Yorumlar (0)

    İlk yorumu siz yapın!